MKB P 1000

1.015 hp / 746 kW για την AMG SL 65 Black Series:
Vmax κινητήρας: 350 km/h στο δοκιμαστικό κέντρο του Papenburg της Γερμανίας.

Οι χρόνοι επιτάχυνσης έχουν ήδη αποδειχθεί με την παρουσίαση του κινητήρα MKB. Όμως, η απόδειξη του Vmax κινητήρα ήρθε αργότερα.

Πρόσφατα, η κατά παραγγελία AMG SL 65 Black Series με κινητήρα MKB P 1000 έφτασε τα 350,5km/h κατά τη διάρκεια των δοκιμών υψηλής ταχύτητας της MKB στο γνωστό γερμανικό κέντρο δοκιμών στο Papenburg.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της ΜΚΒ, Παναγιώτη Αβραμίδη: «Ο στόχος μας με το νέο μας κινητήρα MKB P 1000 είναι απλός: να δώσουμε στην AMG SL, με τις αεροδυναμικές ιδιότητες της κάθετης δύναμης, ισχυρό κινητήρα Vmax, όπως κάνουμε και με όλα τα μοντέλα Mercedes CL».

Επομένως, εδώ έχουμε ιπποδύναμη των 800hp, αλλά και αυτή πάλι δεν είναι αρκετή αν κρατάς το κλειδί της τεχνολογίας για ίππους άνω των 1000hp.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών υψηλής ταχύτητας, ο Vmax «άγγιξε» εύκολα τα 350km/h και η απόδοση επαληθεύτηκε αρκετές φορές.

Η τελική μέγιστη ταχύτητα των 350,5km/h είναι ρεαλιστική σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς η αεροδυναμική του αυτοκινήτου ήταν ανέγγιχτη, οι καθρέφτες ήταν στη θέση τους και όλα τα συστήματα ψύξης λειτουργούσαν πλήρως.

Μπορείτε να δείτε εδώ υλικό από το καταγραφικό δεδομένων Racelogic VIDEO VBOX για να πάρετε μια ιδέα.

Το υψηλών προδιαγραφών καταγραφικό δεδομένων του GPS δείχνει ένα μικρό κομμάτι της μακράς επιτάχυνσης στα 350km/h. Με τον κινητήρα MKB, η SL AMG Black Series αποκτά έναν εντυπωσιακό Vmax, που είναι πλέον παρόμοιος με τα άλλα γνωστά στάδια συντονισμού της MKB.

Ειδικά το πλατύ σώμα της SL που αναπτύχθηκε για τα αγωνιστικά κλαμπ αθλητισμού με τους φαρδιούς λασπωτήρες, την αεροτομή και τις μεγάλες προσλήψεις αέρα, βαδίζει πλέον προς το αποκλειστικό κλαμπ της MKB για την υψηλή ταχύτητα.

Ο ίδιος ο κύριος Αβραμίδης επισημαίνει ότι: «Δεν σκοπεύαμε να αλλάξουμε τις ικανότητές του στους αγώνες ταχύτητας. Εμείς απλά προσθέσαμε μια καλύτερη επιτάχυνση και ένα πολύ υψηλότερο Vmax».

Το γεγονός ότι ο MKB P 1000 μετατρέπει την AMG SL 65 Black Series σε ένα από τα πιο σπάνια και πολύ υψηλής απόδοσης αυτοκίνητα, έκανε τη Michelin να επιλέξει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για την παρουσίαση των νέων ελαστικών υπεραπόδοσης Michelin Pilot Super Sport.

Αυτό το νέο ελαστικό αναπτύσσεται για μικρές ομάδες αυτοκινήτων, των οποίων η απόδοση υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες των κανονικών σούπερ σπορ αυτοκινήτων. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην πίστα GP Dubai Autodrome, ο οδηγός της F1 Adrian Sutil παραδέχτηκε πως τα βελτιωμένα υπεραυτοκίνητα AMG της MKB μπορούν άνετα να αντιμετωπίσουν την Koenigsegg, την Lamborghini και την Ferrari.

Σχετικά με τη συνεργασία της MKB με τη Michelin, ο κύριος Αβραμίδη εξηγεί: «Στην MKB χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε στενά με μια κορυφαία εταιρία τεχνολογίας όπως η Michelin. Στα νέα πρότζεκτ της MKB, όπου η ισχύς θα φτάσει 4ψήφια νούμερα, τα ελαστικά γίνονται ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος του πακέτου.

Η Michelin προσφέρει σε εμάς και τους πελάτες μας τα καλύτερα διαθέσιμα ελαστικά υψηλής ταχύτητας. Έτσι, προσφέρουμε στους πελάτες μας κινητήρες υψηλής απόδοσης που τους δίνει προβάδισμα από κάθε άποψη – σίγουρα στην επιτάχυνση και τον κινητήρα Vmax».

Λεπτομερής τεχνολογία κινητήρα: ο πανίσχυρος κινητήρας MKB P 1000

Η μετατροπή του κινητήρα ξεχωρίζει όσον αφορά την έκταση των αλλαγών στο εσωτερικό και το εξωτερικό των 12-κύλινδρων κινητήρων της AMG. Το πακέτο P 1000 της MKB καλύπτει ολόκληρο το σύστημα κίνησης και εγγυάται την απαραίτητη βιωσιμότητα, τόσο για την οδήγηση σε μεγάλη ταχύτητα, όσο και για τη χρήση σε αγώνες ταχύτητας.

Ο κινητήρας  AMG V12 των 6.0 λίτρων μετατρέπεται με το πακέτο MKB P 1000 σε έναν εντελώς νέο κινητήρα – αυτό σημαίνει πως υπάρχει διαφορά στις αλλαγές που έχουν γίνει στην πρόσληψη του αέρα, το σύστημα turbo, καθώς και στα ψυκτικά συστήματα.

Εκτός από τους εκκεντροφόρους άξονες της MKB, η ισχύς της μονάδας ελέγχου του κινητήρα (ECU) έχει το σημαντικό καθήκον να ελέγχει τα αέρια που ρέουν με τέτοιο τρόπο ώστε η μέγιστη ισχύς εξόδου, η οδηγησιμότητα και η βιωσιμότητα να συνδυάζονται σε υψηλό επίπεδο. Έτσι, ο κινητήρας δουλεύει με πάνω από 1.500rpm (στροφές το λεπτό).

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων μετατρέπεται επίσης για να καλύψει την αυξημένη ροπή κινητήρα, ενώ παράλληλα η MKB προσφέρει τους οπίσθιους άξονες MBK LSD με διαφορετικές αναλογίες, για την επίτευξη διαφορετικών τελικών ταχυτήτων.

Αυτή η μετατροπή γίνεται σε προσαρμοσμένα αυτοκίνητα δια χειρός της MKB από το εργαστήριό της και δεν υπάρχει όριο αριθμού παραγωγής για τους κινητήρες.

Μετά το λανσάρισμα της AMG SL Black Series, πλέον και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα AMG 65 μπορούν να φτάσουν πάνω από 1000hp στους πίσω τροχούς.

Δεδομένα

Κινητήρας MKB P 1000 στην AMG SL Black Series
Βάση: AMG 65. 6,0 λίτρα V12 3V
Δύναμη σε hp / kW ανά RPM:
1.015 / 746 ανά 5.700
Ροπή σε Nm ανά RPM:
1.300 ανά 3.300 εώς 6000

Χρονομέτρηση

0-100 km/h: 3,6 s
0-200 km/h: 8,9 s
0-300 km/h: 21,5 s
¼ Mile: 11,1 s

Vmax: 350,5 km/h με μπροστινά ελαστικά Michelin Pilot Super Sport 265/35 ZR 19 και οπίσθια HA 345/30 ZR20